Perspectief

De Grote Kerk zag en ziet alles

De jury van de fotowedstrijd Perspectief heeft uit de 300 inzendingen 20 foto’s geselecteerd. De vakjury was verrast door de vele inzendingen en de bijzondere benadering van de opdracht “De Grote Kerk zag en ziet alles”.

Verschillende perspectieven kwamen voorbij. Hoe verbeeld en beleeft de Alkmaarder de kerk? Kom dat zien, vanaf zaterdag 28 juli zijn de fotowerken te bewonderen in de kerk. Op 28 juli worden tevens de drie winnende fotografen bekend gemaakt. De 20 geselecteerde foto’s worden tentoongesteld in de Grote Kerk van 3 t/m 31 augustus 2018.
Bekijk hier de selectie die tentoongesteld worden in de Grote Kerk

De grote kerk is al 500 jaar een centraal en markant gegeven in Alkmaar. Fysiek, maar in de geschiedenis van Alkmaar ook in strategisch en religieus opzicht. Als de kerk zou kunnen spreken…. zou hij veel te vertellen hebben. Dat perspectief moet het uitgangspunt zijn voor het werk dat jij inzendt. Deze wedstrijd is een samenwerking tussen het Stedelijk Museum, Artiance, Centrum voor de Kunsten Alkmaar en het Fotocafé van Artiance. Deelname is mogelijk voor iedereen: leden van Fotoclubs-collectieven, amateurfotografen en scholieren in de gemeente Alkmaar en omgeving. De gemaakte foto’s zullen worden beoordeeld door een deskundige jury met:

  • Piet Bruinooge, Burgemeester van Alkmaar
  • Leen Spaans, Voorzitter historische vereniging Alkmaar
  • Bas Losekoot, Alkmaarse Fotograaf
  • Ema Najetovic , SHUFFLE magazine
  • Christi Klinkert, Conservator Stedelijk museum Alkmaar

Kijk ook op Facebook