75 jaar vrijheid

The concert of Change
Het Regionaal Jeugdorkest Artiance ontvangt dit voorjaar drie delegaties uit de zustersteden van Alkmaar. Dat zijn de steden Tata in Hongarije, Bath in het Verenigd koninkrijk en Darmstadt in Duitsland. In het weekend van 1 t/m 3 mei wordt er gezamenlijk gerepeteerd en de leden van het orkest laten de muzikanten uit de zustersteden de omgeving laten zien.

Als sluitstuk vindt het grote herdenkingsconcert “The Concert of Change” plaats op 4 mei om 21:00 uur in de Grote Kerk van Alkmaar. Voorafgegaan door de dodenherdenking om 18:45 uur in de Grote kerk waar het Regionaal Jeugd Orkest ook zoals elk jaar weer speelt.


Theater na de Dam
Theater Na de Dam is een landelijk project waar Artiance nu voor het vierde jaar bij betrokken is. Jongeren gaan in gesprek met senioren die kind waren tijdens de WOII en maken op basis van deze gesprekken een theatervoorstelling, dit jaar in het teken van 75 jaar vrijheid. De voorstelling zal gespeeld worden in het Stadhuis van Alkmaar.

Theaterproject in De Rijp
In De Rijp maken kinderen tussen 8-12 jaar een voorstelling over 75 jaar vrijheid. Deze voorstelling wordt gespeeld in de Groene Zwaan in De Rijp en in de theaterzaal van Artiance, Alkmaar.

Kijk voor alle evenementen in Alkmaar rondom 75 jaar vrijheid op: alkmaar.nl/75jaarvrijheid

Downloads