4 Vrijheid Thuis

Theater Na de Dam is een landelijk project waar Artiance nu voor het vierde jaar bij betrokken is. Ook tijdens deze crisis is het project doorgegaan. Jongeren zijn telefonisch in gesprek gegaan met senioren die kind waren tijdens de WOII. Op basis van deze gesprekken maakten de jongeren filmpjes in de vorm van een lied, een gedicht of een monoloog. De filmpjes worden vanaf 25 april gepost op Social Media en op de nieuwspagina van deze site

    Dit jaar vieren we in Nederland 75 jaar vrijheid, een bijzonder jaar in een bijzondere tijd; want hoe vier je nu deze vrijheid terwijl je aan huis gebonden zit? Daarom hebben we de actie opgezet:

    4VrijheidThuis met Theater Na de Dam Alkmaar
    Hang een duif voor je raam en laat zien dat je de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenkt en de vrijheid viert.
    Artiance jongeren herdenken met Theater na de Dam dat het op 4 mei 75 geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigde én we vieren op 5 mei dat we sindsdien weer in vrijheid leven. De actie met de vrijheidsduif loopt van 20 april tot en met 5 mei. De duiven kunnen thuis uitgeprint worden en voor het raam gehangen worden. Je kunt ook een duif voor een ander maken. Stuur hem op met de post of gooi hem door de brievenbus. Zo geven we vrijheid door. Hieronder kun je de afbeelding van de duif downloaden en meer lezen over de actie.

    Downloads