• Beeldend
 • Media & Design

Poëzie en Kunst. Poeh! He.. Uh? Zie!

Ben jij tussen de 13-21 jaar oud? En vind jij het leuk om aan de slag te gaan met Beeld en Taal? Ben jij stiekem een woordtovenaar, beeldkunstenaar of verhalenmaker of wil je misschien ontdekken hoe woord en taal elkaar versterken? Dan is deze Poeh! He…Uh? Zie! dag speciaal voor jou! Geef je nu GRATIS op voor deze bijzondere dag waarin wij poëzie en kunst dichter bij elkaar gaan brengen.

Programma 
We starten met een kick-off. Hierna start het programma bestaande uit twee workshops naar keuze (vol=vol). Iedere workshop duurt 1,5 uur met een pauze ertussen. Wij sluiten de dag samen af met een gezamenlijk presentatiemoment.

a. Workshop Beeld en Taal 
Docent Gerben Hermanus 
Ga aan de slag met letters en beeld. Hoe transformeren woorden zich tot beeld? Lettertypes maken, werken met kleur en compositie. Aan de slag om een beeldgedicht op papier te maken. Gaandeweg onderzoek je wat beeldrijm is. Hoe zouden dezelfde vormen een andere betekenis kunnen krijgen. Schrijf aan het einde een gedicht over je kunstwerk.

b. Workshop ruimtelijke poëzie 
Docent Leon Kemp 
Hoe kan je een gedicht als sculptuur vormgeven? Je gaat aan de slag met karton en tape en maakt een ruimtelijk gedicht waarbij ritme en herhaling centraal staat. Wat zijn de bouwstenen van een gedicht? Vervolgens pas je dit toe in een ruimtelijk werk. Schrijf aan het einde als ode een gedicht aan je sculptuur.

c. Workshop animatiepoëzie 
Docent Rosina Loocks 
Breng poëzie tot leven met behulp van animatie. Verbeeld een gedicht of gaan aan de haal met je eigen taal. Pas ritme, klank en sfeer toe en laat de woorden dansen! Installeer alvast de StopMotionStudio app op je telefoon en neem die vooral mee, dan gaan we interactief aan de slag!

Dit programma is in samenwerking met KUUB festival en onderdeel van Alkmaar Dichtstad, een initiatief van de Bibliotheek Kennemerwaard.

  Dag
  Tijd
  Leeftijd
  Groep
  Docent
  Dag Zaterdag
  Tijd 12:00 – 16:00
  Leeftijd 13 — 21
  Groep Gemengd niveau
  Docent Diverse Docenten

  Docent: Diverse Docenten