• Beeldend

Cursus Illustreren

In deze cursus ga je de mogelijkheden van het illustreren onderzoeken. Wat voor soort illustraties zijn er zoal, hoe begin je, hoe kom je aan inspiratie en ideeën. Welke techniek gebruik je om tot een krachtig, grappig of sfeervol beeld te komen. Aan de hand van een tekst, thema of ander gegeven ga je zelf aan de slag.

Tekenen, schilderen, knippen, plakken en materialen combineren, kliederen en mooimaken: ik ga je uitdagen vooral niet bang te zijn om nieuwe dingen uit te proberen, anders te kijken en ‘ongelukjes’ te koesteren als vondsten. Al doende ontstaan verschillende ideeën en invalshoeken, en gaandeweg vorm je een eigen stijl. Hoe doen de professionals het? Door samen te kijken naar voorbeelden uit de praktijk proberen we de kneepjes van het vak te ontdekken.

Voor deze cursus is tekenervaring niet vereist, zin en durf om te experimenteren wel! De focus ligt niet op ‘leren tekenen’ maar meer op het ontwikkelen van je creativiteit. Heb je al ervaring met tekenen en illustraties maken, ook dan zit je goed. Ieder werkt op zijn/haar niveau en ik begeleid je bij je proces. Er wordt gewerkt met ‘analoge’ materialen, dus niet met digitale media.

Basismaterialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Dag
Tijd
Leeftijd
Groep
Docent
Dag Donderdag
Tijd 19:00 – 21:30
Leeftijd 21+
Groep gemengd niveau
Docent Margo Bouwhuis

Docent: Margo Bouwhuis