Een prachtige expositie samengesteld door de studenten van de Kunstschool en de jongeren van SPOT Artiance, gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Artiance. Deze expositie dient als randprogrammering van de voorstelling 'Waakvogels' welke in het kader van Theater na de Dam door jongeren is gemaakt. lees meer over de voorstelling

Jonge kunstenaars van de Kunstschool hebben de gesprekken met de ouderen in beeld gebracht. Tijdens de ontmoeting tussen de jongeren en ouderen wordt de noodzaak om de verhalen levend te houden invoelbaar. Wie zijn de gezichten achter deze verhalen? De Kunstschool brengt een ode aan deze mensen.

Kunstschool Artiance Speciaal is een dagbesteding bestaand uit een vierjarige kunstscholing en een werkatelier. Ze begeleiden gemotiveerde mensen in hun creatieve en persoonlijke ontwikkeling. Ze leren vertrouwen op hun eigenheid en daar uitdrukking aan te geven op een kunstzinnige manier. In een veilige en creatieve omgeving worden ze uitgenodigd op ontdekkingstocht te gaan onder leiding van professionele vakdocenten.

Jongeren van Spot hebben thematisch toegewerkt naar de expositie. Wat is vrijheid? Wat betekent het als je geen kant op kan? Wat gebeurt er als je moet schuilen? Ze maakten beeldend werk en performatieve kunst.

SPOT is een creatieve werkplaats voor jongeren en jongvolwassenen. Als het even niet lekker loopt in het leven kan SPOT helpen bij het ontdekken van creatieve talenten. Het kan ook herstellend werken om na een moeilijke periode weer structuur op te bouwen voor jezelf. Het initiatief voor SPOT komt vanuit de jongeren zelf. Zij wilden graag werken met verschillende vormen van kunst, niet alleen praten maar vooral veel doen. Talentontwikkeling op een veilige plek met elkaar. Zij stonden aan het begin van de opzet en groei van SPOT en hebben meegedacht over wat er nodig is.

  • Dank aan alle jonge kunstenaars 
  • Foto: Sophie Terluin
  • Curator: Leon Kemp
  • Vakdocenten: Alper Demir, Talitha Schiffer, Leon Kemp, Lisa Templon
  • De expositie is van 1 t/m 15 mei gratis te zien in Artiance centrum voor de Kunsten.

Deze activiteit is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Theater na de Dam.