Het BrugTheaterFestival gaat OVERBRUGGEN. Iedere eerste zondag van de maand spelen er één of twee voorstellingen in een intieme setting op en rondom de Platte Stenenbrug te Alkmaar.

De aftrap is op zondag 5 november en dat belooft meteen een bijzondere middag te worden.

1. SPOT ’70 uit Warmenhuizen

Een van de meest succesvolle en langstlopende toneelverenigingen uit de omgeving is

Spot ’70 uit Warmenhuizen. Zij spelen tijdens deze eerste editie ‘Circus van het Verlangen’ in Café Stapper. Deze voorstelling is speciaal bewerkt en is, nu naast de circussetting waarin het oorspronkelijk gespeeld werd, ook café-proof gemaakt.
De voorstelling speelt om 14:00 uur, 16:00 uur en 18:00 uur – Café Stapper (Verdronkenoord 127)

2. Theatergroep de BruggenBouwers

De tweede voorstelling wordt gemaakt onder de noemer Theatergroep de BruggenBouwers. Een initiatief van BrugTheaterFestival; amateurspelers vanuit Alkmaar en omgeving vormen een nieuwe eenmalige theatergroep en werken met een lokale theatermaker aan een voorstelling in Alkmaar.

Deze keer heeft theatermaker Tamara Roos ervoor gekozen om een voorstelling in twee delen te maken. Eén deel speelt zich af in Café ’t Kooltuintje; het tweede deel van de voorstelling zal plaatsvinden op de Achterdam in ‘Club Cees’ (initiatiefnemer Kees Bolten van Hal25). Twee leegstaande pandjes aan de Achterdam zijn sinds kort een nieuwe locatie voor kunstenaars die worden uitgedaagd om de locatie te vullen met kunstzinnige infiltraties om de diversiteit in de straat te vergroten.

De voorstelling speelt om 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur – Verzamelen bij Café ’t Kooltuintje (Kooltuin 11, Alkmaar) - Café ‘t Kooltuintje en op de Achterdam (Club Cees)