Toneelgroep Monter speelt 'Nulpunt' om13.00, 15.00 & 17.00 uur bij Soepp in de Hekelstraat
'Nulpunt' is een korte eenakter tussen twee mensen die laten zien hoe elkaars gewoonten en bekende uitdrukkingen irriteren. Terwijl blijkbaar hartelijk in dialoog, hun ware gevoelens geopenbaard door gesproken gedachten. Het koppel vertoont veel gelijkenis met elk koppel dat vele jaren getrouwd is en ook het gesprek vertoont veel gelijkenis met de gesprekken die overal tussen twee mensen worden gevoerd. Het publiek zit dus een beetje naar zichzelf te kijken en te luisteren en dat doet lachen. Of toch niet?

Loes en Die Kleine speelt 'Loes en Die Kleine zingen weer' om 14.00, 16.00 & 18.00 uur in De Pilaren, Platte Stenenbrug
Loes en Die Kleine is een muzikaal kleinkunstduo bestaande uit Loes Nuijten en Daphne Groot. Ze vallen op. Het is de opvallende verschijning, het zijn hun sterke stemmen, en bovenal de verbazing van het duo over de wereld en hun eigen bestaan. Daar schrijven ze liedjes over: variërend in stijl van tango tot intieme ballads, maar altijd met het herkenbare eigen geluid van deze dames. Eigentijdse komische teksten op melodieën die nog lang in je hoofd nagalmen. Kleinkunst anno nu.

Het inmiddels welbekende BrugTheaterFestival gaat dit jaar iedere eerste zondag van de maand OverBruggen. Geen weekendfestival zoals u van ons gewend bent, maar een maandelijks intieme theatermiddag op en rondom de Platte Stenenbrug. Iedere eerste zondag van de maand zijn er voorstellingen te bezoeken; iedere voorstelling duurt zo’n twintig minuten. Na afloop van de voorstelling gaan de spelers met de pet rond, waarin je een vrijwillige bijdrage aan de theatergroep kunt doneren.

Als je zeker wilt zijn van je plekje raden we je aan om ruim voor het aangegeven tijdstip naar de locatie te gaan en een drankje te bestellen. Bekijk het programma op de BrugTheater website