Vroeger was de Lindenlaan een levendige laan vol bedrijvigheid. Zo waren er o.a. kruideniers, bakkers, slagers, schoenmakers, een drukkerij en wasserij. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ging het dagelijks leven ook gewoon door. Maar hoe gewoon was dat? Wat gebeurde er om de hoek? 'Om de Hoek’ is een theatrale route door de Lindenlaan waarin verleden en heden samen komen.

Jongeren uit Alkmaar verdiepten zich onder leiding van theatermakers Joke Houtkooper en Dorien Haan in de geschiedenis van Alkmaar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling 'Om de Hoek'. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

  • Data en tijden: 4 mei om 21.00 uur en 5 mei om 10.30 uur en 13.30 uur
  • Startlocatie: Lindenlaan - Exacte locatie staat op het toegangsbewijs
  • Spelers: Productiegroep Artiance
  • Met speciale dank aan de mensen die met ons hun verhaal hebben willen delen. Alle jongeren en kinderen die hebben meegespeeld. De vrijwilligers van de Sociëteit, Bep, Basisschool de Kennemerpoort en Artiance. Bedankt ook iedereen die op een of andere manier bijgedragen heeft aan de totstandkoming van deze voorstelling.
  • Kaartjes € 5,- zijn te koop via ons online ticketsysteem