Het Midwinterfeest in De Rijp zit in de top drie van meest bezochte evenementen in de gemeente Alkmaar. Elke twee jaar organiseert de Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp in december een weekend vol optredens in het monumentale centrum dat voor de gelegenheid is omgetoverd in een sprookjesachtig dorp in Kerstsfeer. Het evenement trekt circa 40.000 bezoekers. Aan het evenement werken uitsluitend vrijwilligers mee, ruim 500 in totaal.

De ontspoorde kerststal - interactief straattheater door jongeren van Artiance 
Op zondagmiddag lopen er verdwaalde kerstfiguren rond in het dorp. Ze verassen het publiek met interactieve acts en grappige scènes. Verwacht levende kerstbomen, kerstelfen en herders die u uitdagen om mee te doen. Of misschien bent u ineens onderdeel van een act zonder dat u het doorheeft. Zo’n 40 jongeren van Artiance verdiepten zich in de kunst van het straattheater en maakten speciaal voor het Midwinterfeest deze acts. Stap in de levende Midwintertrein en verwonder u!

Kerst got talent bij De Groene Zwaan 
Deze voorstelling gaat over een spannende talentenjacht waarin we op zoek gaan naar de aller beste kerstboom voor onze kerst. Vele kerstbomen doen auditie en het is een gigantische show met een jury, presentatoren en nog veel meer! Zijn jullie benieuwd welke kerstboom deze kerst wint. Kom dan zeker kijken.

  • Tijd: om 10.15 uur & om 11.15 uur
  • Door: Leerlingen van Artiance productieklas de RIjp
  • Docenten: Nova Tess van Zoest en Julika Jongsma