Elk jaar gaat het Regionaal Jeugd Orkest Artiance en zo ook dit jaar weer op kamp en op tournee. Afgelopen jaar is het orkest naar Tata in Hongarije geweest. En aan komend jaar gaat het orkest op kamp naar Texel. Ook dit jaar bestaat het kamp uit repeteren, concerten geven en samen de omgeving verkennen en de mensen ontmoeten waar we op dat moment zijn. Dit alles gaat het orkest beleven in het weekend van 24 t/m 26 april 2020.

In het voorjaar van 2020 is het bijzonder dat het orkest het weekend erop drie delegaties mag ontvangen uit de zustersteden van Alkmaar. Dat zijn de steden Tata in Hongarije, Bath in het Verenigd koninkrijk en Darmstadt in Duitsland. Gezamenlijk gaan we dat weekend repeteren en de leden van het orkest laten de muzikanten uit de zustersteden de omgeving zien. Het orkest heeft een Try-out op zondagmiddag in de grote kerk van de Rijp.

Als sluitstuk het grote herdenkingsconcert “The Concert of Change” op 4 mei om 21:00 uur in de Grote Kerk van Alkmaar. Voorafgegaan door de dodenherdenking om 18:45 uur in de Grote kerk waar het Regionaal Jeugd Orkest ook zoals elk jaar weer speelt.