Ensemble de Nootzaak (bestaande uit Wouter Munsterman -piano, Niels Pol -hobo, Marco Danesi -klarinet, Henk Veldt -hoorn en Suzanne van Berkum -fagot een concert in de foyer van Artiance. De toegang is gratis, maar let op: VOL is VOL.

Ensemble de Nootzaak staat voor eigentijdse kamermuziek met een afwisselend karakter. Het ensemblebestaat uit vier blazers en een pianist die, naast hun werkzaamheden als docerende en uitvoerende (orkest-)musici, met veel plezier en toewijding op hoog niveau kamermuziek maken. Naast werken voor het volledige kwintet komen ook werken voor kleinere bezettingen aan bod, waardoor heel afwisselende programma’s ontstaan.
Hun gedeelde passie voor kamermuziek en het inspireren van iedere luisteraar, ongeacht leeftijd en muzikale achtergrond, vormen voor de musici de grote drijfveren voor hun samenspel.

Ieder jaar geeft Ensemble de Nootzaak concerten op tal van locaties door heel Nederland, variërend van knusse kerkjes tot de podia van gerenommeerde concertzalen en theaters. Ook was het meermaals te horen op het Amsterdamse Grachtenfestival en in Opium op 4 op Radio 4. Hoewel ons handelsmerk geen daadwerkelijke noten en zuidvruchten beslaat, zoals de naam misschien doet vermoeden, bieden wij wel degelijk een grote verscheidenheid aan ‘noten’ in onze ‘zaak’. Muziek en daarmee cultuur ‘aan de man brengen’, daar zien wij als Ensemble de Nootzaak van in.