In het kader van de Week van de Duurzaamheid gaat de voorstelling Fier! in reprise. Met maar liefst 2 voorstellingen op zaterdag 13 oktober staat Theatergorep Eenhoorn in de theaterzaal van Artiance, Centrum voor de Kunsten te Alkmaar. Vanwege het zeer actuele onderwerp en een zeer geslaagde theatertour met veelvuldig uitverkochte zalen bleek er behoefte aan een reprise waar de groep met veel enthousiasme gehoor aan heeft gegeven.

FIER! is een theatercongres over klimaatverandering, met aandacht voor het onzichtbare, ongehoorde en ongewone van deze aarde. Wat moeten we doen om de aarde te redden? Deze vraag houdt de acteurs van Theatergroep Eenhoorn al een tijdje bezig. Wat moeten we doen om de aarde te redden? Dieren sterven uit, mensen komen om van de honger, anderen sterven aan te veel eten, de plasticsoep is enorm en de aarde warmt op. Is er een oplossing? Of zakt de moed ons in de schoenen? Welke plaats geven we ons zelf in de natuur? Ongeremde trotse heersers, bewuste beheerders of ontzeggen we ons alle pleziertjes? Wat moeten we, kunnen we, gaan we doen? Hoe vier jij het leven? Hoe fier ben jij?

Fier! is een theatercongres dat wordt gespeeld door acteurs met een beperking en gastacteurs uit de regio. Het is een congres over macht en onmacht, schuld en onschuld, wijsheid en dwaasheid. Heeft Obama het laatste woord, of Koen?

  • Datum: 13 oktober in Artiance, Centrum voor de kunsten, Canadaplein 3 in Alkmaar
  • Tijden: 16:00 en 20:00 uur
  • Entree € 13,50
  • Reserveren van kaarten onder vermelding van de tijd via [email protected]
  • Meer info over Theatergroep Eenhoorn: www.theatergroepeenhoorn.nl