Op 11 juni is de KUUB festivalroute. Op deze dag presenteren de deelnemers van de Kunstestafettes de creaties waar ze de afgelopen vijf weken aan gewerkt hebben. Festival KUUB is een ontdekkingsreis. Kunstenaars en creatievelingen hebben elkaar ontmoet elkaar tijdens allerlei KUUB momenten in mei. Het resultaat is op de Festivalroute te bewonderen. Het thema dit jaar is tijd. De makers hebben op unieke en ludieke manieren tijd gemaakt door co-creaties en laten het publiek hier nu van meegenieten. 

De KUUB festivalroute vindt plaats op diverse plekken vol inspiratie in Alkmaar. Vertrek om 14.00, 15.00 of 16.00 uur vanaf het Canadaplein en laat je meevoeren langs bijzondere Alkmaarse locaties en verassende voorstelling die speciaal voor Festival KUUB zijn gecreëerd.

Bekijk alle deelnemers op de website van KUUB
Theatergroep Eenhoorn creëert met haar theaterprojecten nieuwsgierigheid en verwondering. Theater door buitengewone mensen met hun specifieke kijk op de wereld. De theaterprojecten nodigen de toeschouwer uit om met andere ogen naar de veranderende wereld te kijken. Empowerment en verbinding zijn kernwaarden die typerend zijn voor de manier van werken binnen onze theatergroep.

SPOT Artiance de jongeren van SPOT exposeren een kunstwerk dat onderdeel zal zijn van een wandelroute door de stad. Ze hebben een performance kunstwerk gemaakt vanuit het thema tijd. Met dit kunstwerk reageren ze op een sing-and-song-writer die een fantastisch nummer heeft geschreven over jeugd. Hieruit is een groot en duister kinder-mobiel ontstaan, die samen met een soundscape je een verhaal verteld over verschillende visies op hen jeugd. Hierbij is spot het tweede onderdeel van een 4 delige route. Het werk van SPOT is te zien in één van de mooie zalen in het stadhuis (Langestraat 97, Alkmaar).

Dit alles en nog veel meer zal worden gepresenteerd verschillende plekken in de stad waar Alkmaarse kunstenaars alles uit de kast hebben gehaald.

Reserveren via de website van Festival KUUB