Het Nachtlicht Ensemble, een jong cross-over ensemble, komt op 3 april naar Artiance. Deze dag kun je deelnemen aan een GRATIS workshop. 
Aanmelden is belangrijk, dus doe dat snel: Aanmelden Workshop

Om 15.00 uur wordt de dag afgesloten met een concert. Tickets voor het concert zijn voor € 10,- te koop via ons ticketsysteem

Wij zijn het Nachtlicht ensemble: 10 jonge muzikanten die klassiek, jazz, live elektronica en nieuwe muziek met elkaar combineren. 

Kijk vooral naar dit filmpje, daar kondigen wij onszelf aan.

In ons project Het Oorlogselftalduiken we in de voetbalgeschiedenis van de Tweede Wereldoorlog: we maken een muzikaal-verhalende voorstelling over verhalen van slachtoffers uit de voetbalwereld. Van de ruim 2000 namen die op het monument van de KNVB staan (en waarvan sommigen ook uit de omgeving van Alkmaar kwamen), vertellen wij met onze muziek hoe een aantal levens tijdens de oorlog verliep!

Wil je weten hoe verhalen verteld kunnen worden zonder woorden, alleen met muziek? Dat kan! Vóór ons concert geven we namelijk een workshop waarin we in korte tijd alle mogelijkheden van creativiteit gaan onderzoeken en met jullie nieuwe mini-composities gaan maken over de verhalen van de voetbalslachtoffers. Deze kleine composities verdienen een podium, dus mogen jullie ze tijdens het concert samen met ons uitvoeren!

Geen zorgen dat je nog weinig ervaring op je instrument hebt, of weinig ervaring met het maken van nieuwe muziekstukken: we weten zeker dat je heel creatief bent! Dat is genoeg om samen met de muzikanten van Nachtlicht aan de slag te gaan en in de toekomst zelf nog meer verhalen te vertellen met muziek :)

De workshop duurt van 9:15 tot 12:00 in Artiance (o.v. van wijzigingen), en het concert is van 15:00 tot 16:00. Hopelijk zien we jullie dan allemaal, we hebben er zin in! :)