Groots Alkmaar

Groots Alkmaar is een tv-programma over cultuur, natuur en historie voor de inwoners van de gemeente Alkmaar. Het programma inspireert je om erop uit te gaan en anderen te ontmoeten.

Bekijk de uitzending én de agenda met alle mogelijke activiteiten.

Ondersteund door jonge professionals maakt de redactie, bestaande uit senioren, verschillende items. Deze worden in een uitzending op locatie één geheel. Groots Alkmaar laat zien waar Alkmaar en de Alkmaarder trots op kan zijn: de historie van de stad en haar omgeving, de rijkdom van de natuur en het brede aanbod aan culturele activiteiten. Groots Alkmaar is meer dan een uitzending alleen. Met elke uitzending brengen we diverse activiteiten, voorstellingen, concerten exposities etc onder de aandacht en hopen we dat de beelden en verhalen de kijkers inspireren er op uit te gaan. Het biedt aanknopingspunten voor uitjes die je zelf kunt ondernemen en mogelijkheden om anderen te ontmoeten.

Groots Alkmaar is een programma van het ABC Huis, een bestuurlijke fusie tussen Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, centrum voor de Kunsten. Het idee voor dit programma is ontstaan bij een aantal senioren in corona tijd: “als we er niet op uit kunnen gaan, dan moeten we al het moois wat Alkmaar te bieden heeft naar de mensen thuis brengen.”

Vrijwilligers
ABC Huis is op zoek naar mensen die het leuk vinden om Groots Alkmaar nog ‘grootser’ te maken. Er zijn vrijwillige functies in verschillende rollen, PR, Social Media, Camera, Montage, Redactie.
Kijk voor alle functie omschrijvingen op de pagina Vacatures

Groots Alkmaar wordt mede mogelijk gemaakt door Victoriefonds, Sluyterman vanLoo, RCOAK, gemeente Alkmaar, Oranjefonds. Met dank aan Rodi Media en Streekstad Centraal.

  • TV: Alkmaar Centraal
  • YouTube: Groots Alkmaar
  • Facebook: Groots Alkmaar
  • Website: Grootsalkmaar.nl
  • Mail: [email protected]